wołowina i ostrygi

Wołowina w sosie ostrygowym

Maria

Category, DifficultyIntermediate
Prep Time30 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 30 mins
Składniki na 4 porcje
 600 g krzyżowa QMP
 2 tbsp gęsty sos ostrygowy
 1 tbsp ciemny sos sojowy
 1 tbsp jasny sos sojowy
 1 tbsp kruszonego, czarnego pieprzu
 ½ czerwonej świeżej papryki
 ½ zielonej świeżej papryki
 2 średniej wielkości cebule
 400 ml esencjonalnego bulionu wołowego
 olej do smażenia
 1 tsp mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania
1

Mięso pociąć w paski o równej grubości 0,5 cm i podsmażać na głębokim tłuszczu małymi partiami. Warzywa oczyścić i pociąć w duże trójkąty (o boku ok. 3 cm). Podsmażyć cebulę z papryką i kruszonym pieprzem na bardzo nagrzanym tłuszczu. Następnie dodać sosy, zalać bulionem i zagotować – dodać mięso i zagęścić mąką ziemniaczaną. Podawać z ryżem jaśminowym.

Ingredients

Składniki na 4 porcje
 600 g krzyżowa QMP
 2 tbsp gęsty sos ostrygowy
 1 tbsp ciemny sos sojowy
 1 tbsp jasny sos sojowy
 1 tbsp kruszonego, czarnego pieprzu
 ½ czerwonej świeżej papryki
 ½ zielonej świeżej papryki
 2 średniej wielkości cebule
 400 ml esencjonalnego bulionu wołowego
 olej do smażenia
 1 tsp mąki ziemniaczanej

Instrukcje

Sposób przygotowania
1

Mięso pociąć w paski o równej grubości 0,5 cm i podsmażać na głębokim tłuszczu małymi partiami. Warzywa oczyścić i pociąć w duże trójkąty (o boku ok. 3 cm). Podsmażyć cebulę z papryką i kruszonym pieprzem na bardzo nagrzanym tłuszczu. Następnie dodać sosy, zalać bulionem i zagotować – dodać mięso i zagęścić mąką ziemniaczaną. Podawać z ryżem jaśminowym.

Wołowina w sosie ostrygowym