Składniki na 4 porcje
600 g krzyżowa QMP
2 tbsp gęsty sos ostrygowy
1 tbsp ciemny sos sojowy
1 tbsp jasny sos sojowy
1 tbsp kruszonego, czarnego pieprzu
½ czerwonej świeżej papryki
½ zielonej świeżej papryki
2 średniej wielkości cebule
400 ml esencjonalnego bulionu wołowego
olej do smażenia
1 tsp mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania
1
Mięso pociąć w paski o równej grubości 0,5 cm i podsmażać na głębokim tłuszczu małymi partiami. Warzywa oczyścić i pociąć w duże trójkąty (o boku ok. 3 cm). Podsmażyć cebulę z papryką i kruszonym pieprzem na bardzo nagrzanym tłuszczu. Następnie dodać sosy, zalać bulionem i zagotować – dodać mięso i zagęścić mąką ziemniaczaną. Podawać z ryżem jaśminowym.
Ingredients
Składniki na 4 porcje
600 g krzyżowa QMP
2 tbsp gęsty sos ostrygowy
1 tbsp ciemny sos sojowy
1 tbsp jasny sos sojowy
1 tbsp kruszonego, czarnego pieprzu
½ czerwonej świeżej papryki
½ zielonej świeżej papryki
2 średniej wielkości cebule
400 ml esencjonalnego bulionu wołowego
olej do smażenia
1 tsp mąki ziemniaczanej
Instrukcje
Sposób przygotowania
1
Mięso pociąć w paski o równej grubości 0,5 cm i podsmażać na głębokim tłuszczu małymi partiami. Warzywa oczyścić i pociąć w duże trójkąty (o boku ok. 3 cm). Podsmażyć cebulę z papryką i kruszonym pieprzem na bardzo nagrzanym tłuszczu. Następnie dodać sosy, zalać bulionem i zagotować – dodać mięso i zagęścić mąką ziemniaczaną. Podawać z ryżem jaśminowym.