Składniki na 4 porcje
1250 g krzyżowa QMP
2 tbsp pieprzu syczuańskiego
1 czerwona pikantna papryczka
1 zielona pikantna papryczka
4 tbsp brązowego cukru
100 ml wody
1
Paprykę pociąć w bardzo cienkie krążki i zagotować z cukrem i wodą. Mięso umyć, wytrzeć i pociąć w bardzo cienkie paski w poprzek włókien – rozłożyć na pergaminie do pieczenia, nanieść pędzelkiem syrop paprykowy i posypać pieprzem syczuańskim. Suszyć w piekarniku nagrzanym do 70oC przez kilka godzin. Podawać jako suszoną przekąskę – rodzaj chipsów.
Ingredients
Składniki na 4 porcje
1250 g krzyżowa QMP
2 tbsp pieprzu syczuańskiego
1 czerwona pikantna papryczka
1 zielona pikantna papryczka
4 tbsp brązowego cukru
100 ml wody
Instrukcje
1
Paprykę pociąć w bardzo cienkie krążki i zagotować z cukrem i wodą. Mięso umyć, wytrzeć i pociąć w bardzo cienkie paski w poprzek włókien – rozłożyć na pergaminie do pieczenia, nanieść pędzelkiem syrop paprykowy i posypać pieprzem syczuańskim. Suszyć w piekarniku nagrzanym do 70oC przez kilka godzin. Podawać jako suszoną przekąskę – rodzaj chipsów.