suszona wołowina

Suszona wołowina

Maria

CategoryDifficultyBeginner
Prep Time20 minsCook Time2 hrs 40 minsTotal Time3 hrs
Składniki na 4 porcje
 1250 g krzyżowa QMP
 2 tbsp pieprzu syczuańskiego
 1 czerwona pikantna papryczka
 1 zielona pikantna papryczka
 4 tbsp brązowego cukru
 100 ml wody
1

Paprykę pociąć w bardzo cienkie krążki i zagotować z cukrem i wodą. Mięso umyć, wytrzeć i pociąć w bardzo cienkie paski w poprzek włókien – rozłożyć na pergaminie do pieczenia, nanieść pędzelkiem syrop paprykowy i posypać pieprzem syczuańskim. Suszyć w piekarniku nagrzanym do 70oC przez kilka godzin. Podawać jako suszoną przekąskę – rodzaj chipsów.

Ingredients

Składniki na 4 porcje
 1250 g krzyżowa QMP
 2 tbsp pieprzu syczuańskiego
 1 czerwona pikantna papryczka
 1 zielona pikantna papryczka
 4 tbsp brązowego cukru
 100 ml wody

Instrukcje

1

Paprykę pociąć w bardzo cienkie krążki i zagotować z cukrem i wodą. Mięso umyć, wytrzeć i pociąć w bardzo cienkie paski w poprzek włókien – rozłożyć na pergaminie do pieczenia, nanieść pędzelkiem syrop paprykowy i posypać pieprzem syczuańskim. Suszyć w piekarniku nagrzanym do 70oC przez kilka godzin. Podawać jako suszoną przekąskę – rodzaj chipsów.

Suszona wołowina