Mięso kroimy na steki o grubości 3 cm, posypujemy solą, pieprzem i tymiankiem, zamarynowujemy na 5 minut w oliwie i sosie Worcestershire.
Grillujemy na patelni po 2-3 min. z każdej strony.
Myjemy topinambur, kroimy w dużą kostkę i podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy mleko, śmietanę, sól i gotujemy do miękkości. Na koniec całość miksujemy blenderem.
W międzyczasie kroimy cebulę w piórka, podsmażamy na oliwie. Dodajemy cukier, sól, ocet balsamiczny, czerwone wino i gotujemy do momentu otrzymania konfitury.
Steki podajemy z puree i karmelizowaną cebulą. Dekorujemy plastrami surowego topinamburu i listkami trybuli.
Ingredients
Instrukcje
Mięso kroimy na steki o grubości 3 cm, posypujemy solą, pieprzem i tymiankiem, zamarynowujemy na 5 minut w oliwie i sosie Worcestershire.
Grillujemy na patelni po 2-3 min. z każdej strony.
Myjemy topinambur, kroimy w dużą kostkę i podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy mleko, śmietanę, sól i gotujemy do miękkości. Na koniec całość miksujemy blenderem.
W międzyczasie kroimy cebulę w piórka, podsmażamy na oliwie. Dodajemy cukier, sól, ocet balsamiczny, czerwone wino i gotujemy do momentu otrzymania konfitury.
Steki podajemy z puree i karmelizowaną cebulą. Dekorujemy plastrami surowego topinamburu i listkami trybuli.