Print Options:

Stek z cząbrem

Prep Time30 minsCook Time10 minsTotal Time40 mins

Składniki
 4 steki z rostbefu QMP po 180g
 2 duże marchewki
 2 pietruszki
 2 czerwone cebule
 1 mały seler
 4 ząbki czosnku
 1 łyżeczka cząbru
 4 łyżki oliwy
 sól, pieprz
Sposób przygotowania
Mięso
1

Mięso posypujemy pieprzem (najlepiej młotkowanym), smażymy na rozgrzanej patelni przez około 3 minuty z każdej strony, pod koniec dodajemy masło. Odkładamy mięso na 3 minuty, aby odpoczęło i dopiero wtedy solimy.

Pieczone warzywa
2

Marchew, seler i pietruszkę obieramy i kroimy na kawałki (ważne żeby wszystko miało podobną wielkość). Cebulę obieramy i kroimy na ósemki. Polewamy olejem, posypujemy cząbrem, dodajemy rozgnieciony czosnek i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180oC przez 30 minut.