Mięso posypujemy pieprzem (najlepiej młotkowanym), smażymy na rozgrzanej patelni przez około 3 minuty z każdej strony, pod koniec dodajemy masło. Odkładamy mięso na 3 minuty, aby odpoczęło i dopiero wtedy solimy.
Marchew, seler i pietruszkę obieramy i kroimy na kawałki (ważne żeby wszystko miało podobną wielkość). Cebulę obieramy i kroimy na ósemki. Polewamy olejem, posypujemy cząbrem, dodajemy rozgnieciony czosnek i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180oC przez 30 minut.
Ingredients
Instrukcje
Mięso posypujemy pieprzem (najlepiej młotkowanym), smażymy na rozgrzanej patelni przez około 3 minuty z każdej strony, pod koniec dodajemy masło. Odkładamy mięso na 3 minuty, aby odpoczęło i dopiero wtedy solimy.
Marchew, seler i pietruszkę obieramy i kroimy na kawałki (ważne żeby wszystko miało podobną wielkość). Cebulę obieramy i kroimy na ósemki. Polewamy olejem, posypujemy cząbrem, dodajemy rozgnieciony czosnek i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180oC przez 30 minut.