Stek 5 smaków

Maria

Category, DifficultyBeginner
Prep Time18 minsCook Time10 minsTotal Time28 mins
Składniki
 4 steki z rostbefu QMP po 180g
 300 g groszku cukrowego
 1 mała papryczka chili
 0,50 pęczka dymki
 4 tbsp masła
 2 tbsp oleju
 0,50 tbsp oleju sezamowego
 1 tsp oleju sojowego
 pieprz grubo mielony
 sól morska
Sposób przygotowania
1

Mięso przyprawiamy pieprzem i przyprawą 5 smaków. Groszek cukrowy blanszujemy i kroimy na pół, mieszamy z posiekaną dymką, chili sosem sojowym i olejem sezamowym.

2

Na patelnię wlewamy olej. Gdy patelnia będzie gorąca, kładziemy steki i smażymy, pod koniec smażenia dodajemy masło.

3

Mięso odkładamy na 3 minuty, aby odpoczęło. Całość doprawiamy grubą solą morską.

Ingredients

Składniki
 4 steki z rostbefu QMP po 180g
 300 g groszku cukrowego
 1 mała papryczka chili
 0,50 pęczka dymki
 4 tbsp masła
 2 tbsp oleju
 0,50 tbsp oleju sezamowego
 1 tsp oleju sojowego
 pieprz grubo mielony
 sól morska

Instrukcje

Sposób przygotowania
1

Mięso przyprawiamy pieprzem i przyprawą 5 smaków. Groszek cukrowy blanszujemy i kroimy na pół, mieszamy z posiekaną dymką, chili sosem sojowym i olejem sezamowym.

2

Na patelnię wlewamy olej. Gdy patelnia będzie gorąca, kładziemy steki i smażymy, pod koniec smażenia dodajemy masło.

3

Mięso odkładamy na 3 minuty, aby odpoczęło. Całość doprawiamy grubą solą morską.

Stek 5 smaków