pieczone żeberka

Pieczone żeberka

Maria

Category, DifficultyAdvanced
Prep Time15 minsCook Time2 hrs 30 minsTotal Time2 hrs 45 mins
Składniki na 4 porcje
 1000 g żeberka QMP
 100 ml sosu hoi sin
 1 tbsp miodu spadziowego
 1 tbsp jasnego sezamu
 50 g świeżego imbiru
 20 g pikantnej papryki
 40 g świeżej czerwonej papryki
 1 pęczek świeżej kolendry
 50 g gotowanej czerwonej fasoli
 150 ml sosu BBQ
Sposób przygotowania
1

Szponder pociąć w paski wzdłuż kości i podsmażyć z każdej strony. Sezam podprażyć, dodać miód i sos hoi sin, a następnie wymieszać i zamarynować w sosie żeberka. Piec w temperaturze 120oC przez 2,5 godziny. Imbir obrać i pociąć w bardzo drobną kostkę, podobnie jak pikantną i słodką paprykę – wszystko podsmażyć i zagotować z sosem BBQ i zmiksowaną czerwoną papryką. Na koniec dodać pociętą kolendrę – podawać z upieczonymi żeberkami wołowymi.

Ingredients

Składniki na 4 porcje
 1000 g żeberka QMP
 100 ml sosu hoi sin
 1 tbsp miodu spadziowego
 1 tbsp jasnego sezamu
 50 g świeżego imbiru
 20 g pikantnej papryki
 40 g świeżej czerwonej papryki
 1 pęczek świeżej kolendry
 50 g gotowanej czerwonej fasoli
 150 ml sosu BBQ

Instrukcje

Sposób przygotowania
1

Szponder pociąć w paski wzdłuż kości i podsmażyć z każdej strony. Sezam podprażyć, dodać miód i sos hoi sin, a następnie wymieszać i zamarynować w sosie żeberka. Piec w temperaturze 120oC przez 2,5 godziny. Imbir obrać i pociąć w bardzo drobną kostkę, podobnie jak pikantną i słodką paprykę – wszystko podsmażyć i zagotować z sosem BBQ i zmiksowaną czerwoną papryką. Na koniec dodać pociętą kolendrę – podawać z upieczonymi żeberkami wołowymi.

Pieczone żeberka