Makaron namoczyć w zimnej przegotowanej wodzie – następnie pociąć w kawałki ok. 15 cm. Mięso pociąć w poprzek włókien na paski, krótko podsmażyć w mocno nagrzanym tłuszczu – następnie odłożyć. Tofu pociąć w grubsze słupki i podsmażyć w głębokim tłuszczu. Wodę zagotować z cukrem i pastą z tamaryndu. Dodać ketchup i sos sojowy – gotować (gdy zacznie gęstnieć, powinien mieć lekko brązowy kolor). W woku podsmażyć pastę z papryki z jajkiem, następnie dodać makaron, mięso i sos z ketchupu. Mieszać, a gdy makaron wchłonie sos, dodać tofu. Podawać posypane siekanymi orzeszkami i kiełkami, a także dymką z jajkiem sadzonym.
Ingredients
Instrukcje
Makaron namoczyć w zimnej przegotowanej wodzie – następnie pociąć w kawałki ok. 15 cm. Mięso pociąć w poprzek włókien na paski, krótko podsmażyć w mocno nagrzanym tłuszczu – następnie odłożyć. Tofu pociąć w grubsze słupki i podsmażyć w głębokim tłuszczu. Wodę zagotować z cukrem i pastą z tamaryndu. Dodać ketchup i sos sojowy – gotować (gdy zacznie gęstnieć, powinien mieć lekko brązowy kolor). W woku podsmażyć pastę z papryki z jajkiem, następnie dodać makaron, mięso i sos z ketchupu. Mieszać, a gdy makaron wchłonie sos, dodać tofu. Podawać posypane siekanymi orzeszkami i kiełkami, a także dymką z jajkiem sadzonym.