wołowina w cieście francuskim

Bułeczki z wołowiną i Mole

Maria

Category, DifficultyAdvanced
Prep Time20 minsCook Time1 hr 10 minsTotal Time1 hr 30 mins
Składniki na 4 porcje
 200 g łata QMP (ugotowana)
 100 g pasta mole
 50 g drobno przesiana bułka tarta
 300 ml intensywny wywar wołowy
 250 g ciasta francuskiego
 1 jajko
Sposób przygotowania
1

Ugotowaną łatę podzielić na poszczególne włókna – dodać pastę Mole i wywar wołowy – zagotować i zagęścić bułka tartą, a następnie wystudzić. Ciasto rozwałkować i pociąć w długie paski o szerokości 5 cm, masę mięsną położyć na brzegu ciasta i zawinąć w podłużny wałek. Uformowany wałek pociąć następnie w 5 cm odcinki. Dwoma palcami nacisnąć przy brzegach, tak by trochę farszu pojawiło się na końcach. Na koniec posmarować rozmąconym jajkiem i piec ok. 18 minut.

Ingredients

Składniki na 4 porcje
 200 g łata QMP (ugotowana)
 100 g pasta mole
 50 g drobno przesiana bułka tarta
 300 ml intensywny wywar wołowy
 250 g ciasta francuskiego
 1 jajko

Instrukcje

Sposób przygotowania
1

Ugotowaną łatę podzielić na poszczególne włókna – dodać pastę Mole i wywar wołowy – zagotować i zagęścić bułka tartą, a następnie wystudzić. Ciasto rozwałkować i pociąć w długie paski o szerokości 5 cm, masę mięsną położyć na brzegu ciasta i zawinąć w podłużny wałek. Uformowany wałek pociąć następnie w 5 cm odcinki. Dwoma palcami nacisnąć przy brzegach, tak by trochę farszu pojawiło się na końcach. Na koniec posmarować rozmąconym jajkiem i piec ok. 18 minut.

Bułeczki z wołowiną i Mole