chili con carne

Chili con carne

Maria

Category, DifficultyBeginner
Prep Time20 minsCook Time40 minsTotal Time1 hr
Składniki na 4 porcje
 600 g karkówka QMP
 2 średnie cebule
 1 tsp kolendry mielonej
 1 tsp mielonego kminu rzymskiego
 1 pęczek świeżej kolendry
 300 ml esencjonalnego bulionu wołowego
 1 średniej wielkości pikantna zielona papryka
 150 g czerwonej gotowanej fasoli
 400 g mała puszka pomidorów "pelati"
 sól
Sposób przygotowania
1

Podsmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę, a następnie podsmażać partiami mięso. Wymieszać z cebulą dodać, pociętą w drobną kosteczkę pikantną paprykę i mielone przyprawy, całość podlać bulionem i dusić po odparowaniu bulionu. Następnie dodać dokładnie rozgniecione pomidory z sokiem, dusić i doprawić solą do smaku. Gdy mięso będzie miękkie, dodać fasolę, chwilę poddusić i dodać posiekaną świeżą kolendrę.

Ingredients

Składniki na 4 porcje
 600 g karkówka QMP
 2 średnie cebule
 1 tsp kolendry mielonej
 1 tsp mielonego kminu rzymskiego
 1 pęczek świeżej kolendry
 300 ml esencjonalnego bulionu wołowego
 1 średniej wielkości pikantna zielona papryka
 150 g czerwonej gotowanej fasoli
 400 g mała puszka pomidorów "pelati"
 sól

Instrukcje

Sposób przygotowania
1

Podsmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę, a następnie podsmażać partiami mięso. Wymieszać z cebulą dodać, pociętą w drobną kosteczkę pikantną paprykę i mielone przyprawy, całość podlać bulionem i dusić po odparowaniu bulionu. Następnie dodać dokładnie rozgniecione pomidory z sokiem, dusić i doprawić solą do smaku. Gdy mięso będzie miękkie, dodać fasolę, chwilę poddusić i dodać posiekaną świeżą kolendrę.

Chili con carne