chili con carne tortilla

Chili con carne

Maria

Category, DifficultyIntermediate
Prep Time10 minsCook Time40 minsTotal Time50 mins
Składniki na 4 porcje
 400 g skrzydło QMP
 ½ świeżej czerwonej papryki
 ½ świeżej zielonej papryki
 2 średniej wielkości cebule
 1 tbsp przyprawy do fahity
 olej do smażenia
 4 pszenne tortille
 ¼ główki kruchej sałaty
 100 ml kwaśnej śmietany
 100 g guacamole
Sposób przygotowania
1

Mięso pociąć w cienkie podłużne plastry i zamarynować przyprawą do fahity. Paprykę pociąć w słupki a cebulę w piórka, warzywa podsmażyć osobno. Na nagrzanej patelni podsmażyć mięso i dodać podsmażone wcześniej warzywa, nałożyć na podgrzaną tortillę i dodać pociętą drobno sałatę. Na koniec zawinąć i podawać z sosem Guacamole i kwaśną śmietaną.

Ingredients

Składniki na 4 porcje
 400 g skrzydło QMP
 ½ świeżej czerwonej papryki
 ½ świeżej zielonej papryki
 2 średniej wielkości cebule
 1 tbsp przyprawy do fahity
 olej do smażenia
 4 pszenne tortille
 ¼ główki kruchej sałaty
 100 ml kwaśnej śmietany
 100 g guacamole

Instrukcje

Sposób przygotowania
1

Mięso pociąć w cienkie podłużne plastry i zamarynować przyprawą do fahity. Paprykę pociąć w słupki a cebulę w piórka, warzywa podsmażyć osobno. Na nagrzanej patelni podsmażyć mięso i dodać podsmażone wcześniej warzywa, nałożyć na podgrzaną tortillę i dodać pociętą drobno sałatę. Na koniec zawinąć i podawać z sosem Guacamole i kwaśną śmietaną.

Chili con carne