Składniki na 4 porcje
400 g skrzydło QMP
½ świeżej czerwonej papryki
½ świeżej zielonej papryki
2 średniej wielkości cebule
1 tbsp przyprawy do fahity
olej do smażenia
4 pszenne tortille
¼ główki kruchej sałaty
100 ml kwaśnej śmietany
100 g guacamole
Sposób przygotowania
1
Mięso pociąć w cienkie podłużne plastry i zamarynować przyprawą do fahity. Paprykę pociąć w słupki a cebulę w piórka, warzywa podsmażyć osobno. Na nagrzanej patelni podsmażyć mięso i dodać podsmażone wcześniej warzywa, nałożyć na podgrzaną tortillę i dodać pociętą drobno sałatę. Na koniec zawinąć i podawać z sosem Guacamole i kwaśną śmietaną.
Ingredients
Składniki na 4 porcje
400 g skrzydło QMP
½ świeżej czerwonej papryki
½ świeżej zielonej papryki
2 średniej wielkości cebule
1 tbsp przyprawy do fahity
olej do smażenia
4 pszenne tortille
¼ główki kruchej sałaty
100 ml kwaśnej śmietany
100 g guacamole
Instrukcje
Sposób przygotowania
1
Mięso pociąć w cienkie podłużne plastry i zamarynować przyprawą do fahity. Paprykę pociąć w słupki a cebulę w piórka, warzywa podsmażyć osobno. Na nagrzanej patelni podsmażyć mięso i dodać podsmażone wcześniej warzywa, nałożyć na podgrzaną tortillę i dodać pociętą drobno sałatę. Na koniec zawinąć i podawać z sosem Guacamole i kwaśną śmietaną.