Smażenie to doskonała metoda przygotowania wołowiny dla tych, którzy szybko i prosto chcą otrzymać pożywne danie…
Foodpairing
Jest wiele potraw z mięsa wołowego, które tworzą wyśmienite połączenia smakowe z najróżniejszymi dodatkami od warzyw…
Jak grillować wołowinę?
Grillowanie to doskonała metoda przygotowania wołowiny. Szybko i prosto można stworzyć smaczne, pożywne, zdrowe danie. Dowiedz się jak robić to prawidłowo…
Wartości odżywcze wołowiny
Mięso wołowe ze względu na swoją wartość odżywczą jest zaliczane do cenionych produktów spożywczych. Stanowi ono skoncentrowane źródło składników odżywczych niezbędnych do prawidłowego wzrostu i rozwoju człowieka…
Rodzaje steków wołowych
Nie każdy kawałek wołowiny nadaje się na steka. Najlepsze elementy na steka wołowego to…
Grillowanie a BBQ
Przeciętni konsumenci, a nawet smakosze wołowiny nie widzą na czym polega różnica między grillowaniem a BBQ. Postaramy się krótko to wyjaśnić…
Właściwości technologiczne wołowiny
Znajomość towaroznawcza mięsa wołowego pozwala na odpowiednie wykorzystanie każdego elementu tuszy oraz na uzyskanie znakomitych potraw. Ważne jest umiejętne rozpoznanie jakości produktu…
Przechowywanie mięsa wołowego
W przypadku wołowego mięsa kulinarnego, kupionego w tradycyjnych sklepach, nie opakowanego przemysłowo tj. w zakładzie mięsnym, należy go przechowywać w …
- Page 1 of 2
- 1
- 2